Hår, Skönhet

Silverschampo – mina 4 absoluta favoriter

blont hår i en fläta

Ser din hårfärg mer gyllene ut än silver eller kall blond? Silverschampo och balsam, som innehåller blå och lila pigment, avlägsnar gula toner i håret. Blont hår kan gulna och mörkna oavsett om det är naturligt eller om det har blekts. Det kan vara superfint men du kanske hellre vill ha den silverfärgade och svala färgen? Då är silverschampo och ett vårdande silverbalsam ett måste!

Vad är Silverschampo bra för?

Ett silverschampo lämnar en beläggning runt varje hårstrå. Silverschampon är ofta violetta eller blåa och hjälper till att neutralisera de gula, gyllene och orange tonerna i ditt hår, vilket gör att håret verkar kallare.

Vad är bäst, silverschampo eller silverbalsam?

Det är svårt att bibehålla en svalare färg i håret. En silverbalsam är precis som ett silverschampo men det är mildare på håret och kan hjälpa för mindre nyansskillnader. Det kan även hjälpa att använda både schampo och balsam för att göra håret svalare och för att täcka orange toner.

Hur använder du ett silverschampo?

För att silverschampo ska fungera bra måste du ha blont eller tillräckligt ljust hår med varma toner. Varje produkt har sin bruksanvisning men det vanligaste är att schamponera ditt handdukstorkade hår och låta verka i 3-7 minuter och voila! 

Ge ditt hår extra vård och uppmärksamhet genom att använda ett silverbalsam som håller det mjukt och friskt, och gärna även en inpackning för färgat hår. Silverschampon är kända för att kunna göra håret torrt. 

När kan du använda ett silverschampo?

Om du har blont hår kommer de purpurfärgade nyanserna från silverschampot göra att ditt hår ser naturligt kallt ut. Silverschampo innehåller ett färgämne som effektivt neutraliserar den blekande effekten av hårblekmedel så det kan funka bra efter en blekning som lämnat gula toner. Om du gillar att experimentera med din hårfärg kan ett silverschampo vara ett skonsamt sätt att byta nyans på håret. Det går bra att använda det så ofta du vill. Dock blir håret både blåare/kallare ju mer du använder silverschampo.

Guide – mina 4 favoriter

Fudge Clean Blonde

Om du vill avlägsna gyllene toner och få den där isiga känslan, är detta silverschampo perfekt för dig. Fudge har utvecklat en serie för blont hår som både slår ut gula toner och bygger upp och ger glans till håret. Produkten är tillverkad för personer som vill ljusa upp håret eller ta bort oönskade varma toner. Schampot neutraliserar och rengör håret utan att tynga det. Schampot är skonsamt mot håret och lämnar det med en fin silverton. Doften är också fruktig och uppfriskande och med Clean Blondes balsam blir håret även mer hanterbart och lätt att reda ut efter tvätt. Den krämiga konsistensen på balsamet gör att håret känns mjukt och glänsande. Doften är härlig! En sak att veta om pigmenteringens intensitet är att det fungerar bra med ljust, blont hår men ger inte så mycket effekt på mörkare hår.

Fanola No Yellow

Fanolas silverschampo för blont hår är en stark konkurrent till Fudge! Tvättar ur gula och gyllene toner från håret för en perfekt blond färg. Effekt märks direkt på en tvätt. Med detta schampo kan du inte bara ta bort ljusare och lite svagare gula toner, utan också mörkare orange nyanser. Perfekt för dem som inte vill att ha den där varma tonen – och perfekt om du föredrar en mer färgstark stil och vill sticka ut med lila hår. Då är det bara köra på och låta verka en längre stund innan du sköljer ditt hår. Pigment håller i flera tvättar, vilket innebär att flaskan håller länge så produkten är dessutom dryg. För bästa resultat, använd tillräckligt med balsam för en fullständig behandling.

Maria Nila Sheer Silver

Maria Nila Sheer Silver schampo är ett veganskt sulfat- och parabenfritt silverschampo med violetta pigment och björnbärsextrakt. Denna underbara produkt är tillverkad i Sverige och motverkar gyllene nyanser i blont hår. Produkterna lovar vårdande egenskaper och innehåller björnbär, vilket ska hjälpa till att med den kalla nyansen vilket definitivt är möjligt eftersom björnbär är rika på blålila pigment. Jag älskar den lätta doften och den krämiga konsistensen på produkterna. Detta silverschampo sliter inte alls på ditt hår, och balsamet och inpackningen är magiska. För den som inte testat några produkter från Maria Nila så kööp!

Milk Shake Silver Shine

Ett av de bästa silverschampon som jag har testat. Använder det cirka en gång i veckan och resultatet håller ett bra tag. Nu har jag superblont hår, men har även vänner med mellanblont i längderna och det ger ändå resultat. Något jag annars brukar uppleva med silverschampon är att de gör håret torrt, men med detta silverschampo känns håret inte alls torrt. Du behöver inte ha i detta shampoo länge, utan det räcker med någon minut. Har du mörkare hår kan du testa att ha i schampot i torrt hår i några minuter, det ger väldigt mycket effekt. Milk Shake är det perfekta silverschampot för den som verkligen vill ha en kallare nyans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *