Hår, Skönhet

Skydda ditt hår i sommar

Sommar, hår

Sommaren är här och med den sol och bad. Solen skiner och du kanske badar mycket både i poolen och havet. Det är mycket håret utsätts för under sommaren med klor, salt, svett och sol.

Regelbunden hårvård hjälper dig att hålla håret friskt och vackert. Om du har ett fint hår kan du även må bättre och du kan känna dig mer självsäker. Ta hand om ditt hår på bästa sätt i sommar. I den här artikeln ger jag dig några tips om hur du kan ta hand om ditt hår på bästa möjliga sätt.

Nyckeln till friskt hår är att behandla det som du behandlar din hud. När du tvättar håret blir det torrt och sprött. Så det gäller att hitta en balans mellan att tvätta håret men också att ta hand om den tillräckligt så att de naturliga oljorna inte försvinner. Ett sätt att göra detta är att använda ett schampo och balsam som är bra för din hårtyp och att hitta produkter som passar både din budget och dina behov.

Alla människor har olika hårtyper. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när du tar hand om håret. Du måste veta vilka produkter som fungerar för dig och hur du vill att ditt hår ska se ut.

Här kommer 3 tips för att hålla ditt hår friskt i solen

  • Ta hand om ditt hår med rätt produkter. Ett första steg är att schamponera håret minst en gång i veckan. Schamponering hjälper till att avlägsna smuts, klor, svett i hårbotten samt eventuell produktuppbyggnad som kan täppa till dina rötter och orsaka skador på håret.Sedan bör du använda balsam efter schamponering för att förhindra torrhet och frizzighet. Balsam gör håret mjukare och lättare att borsta igenom.Använd också en bra hårinpackning minst en gång i veckan, anpassad till din hårtyp.Sist i rutinen – glöm inte eller ett värmeskyddande serum för att ge näring till hårbotten och skydda håret från värmeskador orsakade av hårfön, plattång och/eller locktång.
  • Använd hårprodukter med uv-skydd när du är ute i solen. Min favorit är Revlon Eksperience Sun Pro. Det är ett återfuktande tvåstegsbalsam för hår som utsätts för solexponering. Uv-skyddet förhindrar även att blont hår gulnar i solen.
  • Använd keps eller hatt för att minska exponeringen. Att bära en keps eller hatt så ofta som möjligt är det bästa sättet att minska solens exponering. En fördel med detta är att du även skyddar ansiktet mot solen.

Tänk på att en hälsosam hårbotten är grunden för friskt hår. Frisk hud och hårbotten kan absorbera vitaminer och mineraler. Se också till att du dricker tillräckligt med vatten för att hålla hårbotten fuktig och hydrerad. Du bör också undvika så gott det går att använda värme på håret eftersom det kan orsaka skador på det som kan leda till brott eller torrhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *